Alla on artikkeli (ESS 16.4.2016), jonka olen taltioinut muistuttamaan, että aistimukseni ja kokemukseni ovat olleet oikeita. Olen ollut lukemattomia kertoja tilanteissa, joissa on käsitelty organisaation strategiaa vetämissäni koulutuksissa/valmennuksissa. Lähtökohta on lähes aina sama. Edes organisaation johto ei muista sovittuja arvoja saati sitten painopisteitä ja visioita. On käynyt toteen, että viralliset arvot ja arkiarvot eivät kohtaa.

Pääviestini vuosikymmenten ajan on ollut, että strategia kannattaa tehdä yhdessä koko henkilöstön kanssa. Se on ainut tapa saada porukka sitoutumaan sovittuihin arvoihin, ymmärtämään yhteinen päämäärä, luomaan yhdessä tavoitteita ja aikatauluja. Kannettu vesi ei kaivossa pysy eikä ylhäältä annettu strategia toimi. Näissä asiassa ei tunneta oikotietä. Suunta tulee sopia yhdessä, mutta polut on löydettävä itse tai oman tiiminsä/yhteisönsä kanssa. Tämä kaikki vie aikaa, jopa vuosikausia, ja vaatii paljon työtä. Yhdessä sen teemme!

Alta aukeaa artikkeli, joka kertoo Maarika Mayryn tekemästä väitöskirjaa varten tehdystä osatutkimuksesta. Vaasan yliopistossa valmistuvassa väitöstutkimuksessa oli vastaajina lähes 10 000 työntekijää kaikilta organisaatioiden tasoilta varastotyöntekijöistä pörssiyhtiöiden toimitusjohtajiin. Ei kovin kivaa luettavaa…

 

Tässä vielä pari linkkiä käytännön metodeihin, joita soveltaen saa henkilöstön mukaan ja onnistuessaan sitoutumaan strategiaan. Onnea matkaan!

ARVOJEN JALKAUTTAMINEN – esimerkki

Strategisten painopistealueiden käsittely yrityksessä/organisaatiossa

Jos vielä haluat perusteita ja lisävinkkejä johtamiseen ja henkilöstön sisäistämiseen, kannattaa lukea tämä artikkeli.

Yhteistoiminnallinen johtaminen -artikkeli

 

Loading

Jos koet tämän artikkelin hyödylliseksi, ole hyvä ja jaa sitä eteenpäin, kiitos!