Tämä on ainakin toistaiseksi viimeinen esimerkki oppimisen ja kasvun edistämisestä. Jatkossa lisään tänne lisää harjoituksia, jos saan niitä teiltä. Oma materiaalipankkini on tällä hetkellä tyhjentynyt tähän teemaan liittyen. Ensi viikosta lähtien torstaisin tulee jotain muuta.

Harjoitus 8: Minä oppijana (eläimenä/hedelmänä)

  • Jokainen valmistautuu yksin kertomaan itsestään parilleen verraten itseään esimerkiksi hedelmään tai eläimeen. Vertauksen voi tehdä esimerkiksi miettimällä miksi eläimeksi/hedelmäksi tuntee itsensä OPPIJANA juuri nyt tai mikä eläin/hedelmä haluaisi olla tai mikä eläin/hedelmä ei missään nimessä haluaisi olla. Kukin kirjaa ajatukset ylös. (2-3 min)
  • Muodostetaan satunnaiset 3-4 hengen ryhmät sovituilla kriteereillä.
  • Kukin kertoo ryhmässään miksi eläimeksi/hedelmäksi tuntee itsensä oppijana ja miksi? Keskustellaan tuntemuksesta muiden esittäessä tarkentavia kysymyksiä. Vetäjä antaa jokaisella aikaa 3-4 minuuttia ja ilmoittaa, kun 1 min. jäljellä. Vetäjä nostaa käden ylös ja kaikki nostavat kätensä ylös merkiksi, että keskustelu loppuu. Vaihdetaan kertojaa.
  • Esittelyn jälkeen jokainen kirjoittaa itsestään tarinan verraten itseään valitsemaansa eläimeen tai hedelmään. Teksti aloitetaan ”Mikä eläin/hedelmä olen oppijana tällä hetkellä ja miksi?”. Kirjoittamisen toinen osio on ”Mikä eläin/hedelmä haluaisin olla ja miksi?”
  • Jatketaan vielä niin, että kukin kertoo omassa ryhmässään pääkohdat omasta kirjoituksestaan.
  • Sovitaan milloin palataan asiaan ja katsotaan miten oppiminen on edennyt kunkin kohdalla.

 

Kaikki esimerkit tähän teemaan löytyvät täältä.

Oppimisen ja kasvun edistäminen – harjoituksia (muokattu 12.4.2018)

 

 3,120 total views,  2 views today

Jos koet tämän artikkelin hyödylliseksi, ole hyvä ja jaa sitä eteenpäin, kiitos!