Itsearviointi on erinomainen tapa sitouttaa jäseniä kehittämiseen.  Oppivan tiimiorganisaation kehittämisen kivijalkana ovat hyvin johdetut kokoukset. Tiimit ovat pienin yksikkö työyhteisöissä, joten niistä on hyvä aloittaa myös palaverien kehittäminen.

Tämä arviointiosuus täydentää sarjaa, jossa annan eväitä yhteistoiminnalliseen johtamiseen. Alla linkit pariin arviointilomakkeeseen, joile toivon kovaa käyttöä…

Annoin edellisessä postauksessa vinkkejä kokousten kehittämiseen. Näillä keinoilla pitäisi palaverien tehostua:

Näillä keinoilla saat varmuudella lisää tehokkuutta kokouksiin ja palavereihin!

 

Avuksi nykytilan arviointiin olen tehnyt arviointilomakkeen, jota olen käyttänyt lukemattomia kertoja eri työyhteisöissä.  Sen avulla voitte aloittaa tiimien kokoontumisten arvioinnin. Se on ehdottomasti liian harvoin arvioitu kohde, johon kaikki pitäisi saada mukaan.

TIIMIPALAVERIEN arviointi

 

Tässä tuo tiimipalaverien arviointilomaketta voi käyttää myös esim. opettajien kokousten arviointiin:

Opettajaínkokousten arviointi

PS.

Toisena tärkeänä arviointikohteena näen tiimien toiminnan arvioinnin.

Tiimin toiminnan arviointi 

Palaan tähän tarkemmin jatkossa, kun käsittelemme tiimien rakentamista.

 

TEHTÄVÄ:

Käyttäkää kokousten arviointilomaketta apuna kartoittaessanne kehittämiskohteita yhdessä koko henkilöstön kanssa. Lomake voidaan täyttää ennakkoon tai yhdessä kokouksen aikana osana yhteistoiminnallista prosessia. Paperit kerätään pois ja tulokset otetaan käsittelyyn seuraavassa kokouksessa. 

Vaihtoehtona on, että varataan aikaan nykytilanteen analyysiin osana kokousta, työstetään täytetyt lomakkeet ryhmissä, kerätään niistä oleellinen tieto ja sovitaan mitä asioita aletaan kehittää.

 

 5,132 total views,  2 views today

Jos koet tämän artikkelin hyödylliseksi, ole hyvä ja jaa sitä eteenpäin, kiitos!