Minulla on ilo ilmoittaa, että hankimme suuren suosion saavuttaneen ”Yhdessä oppiminen” -kirjan viimeiset kappaleet ja ne ovat nyt myynnissä erikoishintaan! Tämän edelleen varsin ajankohtaisen kirjan synnytti kirjoittajatiimi Martti Hellström, Peter Johnson, Asko Leppilampi ja Pasi Sahlberg. Voimme täydestä sydämestä sanoa, että tuossa kirjassa on tiivistetyssä muodossa, erittäin konkreettisesti kuvattu mistä opetuksen ja koulun kehittämisessä on kysymys.

Kokosimme muutamia vuosia sitten erittäin kokeneen kirjoittajatiimin kasaan ja laitoimme kaiken osaamisemme peliin. Olimme aiemmin tehneet yli pari vuosikymmentä yhdessä koulutus- ja valmennus- ym. työtä ja sitten oli aika laittaa kokemuksemme ja osaamisemme peliin ja kirjoittaa yhteinen kirja opetuksen ja koulun kehittämiseen.

Yhteistoiminnallisessa oppimisessa työskennellään pienryhmissä. Opettaja innostaa ja ohjaa, ja oppiessa syntyy sosiaalisia taitoja, oppimisen iloa ja positiivista yhteisöllisyyden tunnetta.

Yhdessä oppiminen on ajankohtainen, 2020-luvulle päivitetty teos yhteistoiminnallisuudesta, sen perusteista ja menetelmistä. Vuoden 2016 opetussuunnitelman myötä peruskouluille ja lukioille tarjoutuu mahdollisuus uudistua.

Kirjan voi lukea itsenäisesti tai sitä voi käyttää yhteistoiminnallisen oppimisen tapaan. Kirja soveltuu opettajille ja opetuksesta päättäville kaikilla hallinnon ja politiikan tasoilla.

Kirjassamme käsitellään opetuksen ja koulutuksen muutoksen avaimia, joista tärkeimpinä koemme, että yhteistoiminnallisen oppimisen ja johtamisen periaatteiden tulee toteutua muutoksen ja kehityksen kaikissa vaiheissa, koululaitoksen kaikilla tasoilla luokkatasolta ylimpään kouluhallintoon. Mitä tuo tarkoittaa käytännössä ja miten se tehdään? Tähän saat kullanarvoisia vinkkejä, kun luet kirjamme yhdessä kollegojen kanssa, keskustelet ja mutustelet sivuilta nousevista asioista ja pohditte yhdessä mitä se tarkoittaa teidän koulussanne/työyhteisössänne.

  1. Käytä kirjaa oman kehittymisesti tukena.

Hanki kirja ja maksa siitä 12 € (+postikulut) (OVH 29,00)

  1. Hankkikaa kirja kaikille opettajillenne/työntekijöillenne ja sisäistäkää sen sanomaa yhdessä ohjautuvissa pedagogisissa keskusteluissa, koulutuksissa, valmennuksissa ym.

Ostakaa työyhteisöönne vähintään 5 kirjaa, jolloin hinta on  10 € (+postikulut).

Kirjoja on todella rajallinen määrä, joten nopeat syövät hitaat.

Laita tilauksesi sähköpostiosoitteeseen asko@leppilampi.com niin saat tilinumeron ja minä hoitelen postituksen.

 

Yhteistoiminnallisesti

Asko Leppilampi

työyhteistövalmentaja, tietokirjailija, evp. rehtoricom

 

PS. Jos yhteistoiminnallisen oppimisen ja johtamisen menetelmät kiinnostavat, niin tämä sivustoni www.asko.leppilampi.com tarjoaa sinulle ilmaisen materiaalipaketin lämmittelyineen, oppituntijuoksutuksineen, johtamiskeinoineen ym. Tuo kaikki on sinulle täysin ILMAISTA!

Tässä viitteitä siitä mitä yhteistoiminnallinen johtaminen voisi olla jalkapallovalmennuksessa. Markku Kanervan johtamisajattelu sivuaa melko läheltä minun näkemyksiäni hyvästä johtajuudesta.

Toteutuvatko yhteistoiminnallisen johtamisen periaatteet Suomen jalkapallomaajoukkeen valmentaja Markku Kanervan johtamisessa?

Jos haluat kokeilla yhteistoiminnallista oppimista käytännössä, nappaa tästä lomake ja ala suunnitella. Esimerkkejä erilaisista palapeleistä ym. löytyy sivustostani.

Yhteistoiminnallisen oppisen tunnin suunnittelurunko

Jos koet tämän artikkelin hyödylliseksi, ole hyvä ja jaa sitä eteenpäin, kiitos!