Tiimin ja tiimiorganisaation rakentaminen on vaativa tehtävä, jossa ”mikään toisessa työyhteisössä havaittu malli/menetelmä ei ole suoraan siirrettävissä toiseen”. Hyvä lähtökohta on tutustua tiimin rakentamisen ja yhteistoiminnallisen johtamisen teoreettisiin lähtökohtiin ja erilaisiin malleihin. Kun kokonaisuus alkaa hahmottua ja ymmärrys lisääntyä, paras lopputulos syntyy yhteistyössä tiimin ja koko henkilöstön kanssa. Sitoutuminen edellyttää vuorovaikutusta ja kaikkien mielipiteiden kuuntelua. Lopullinen ratkaisu pyritään sopimaan yhdessä, mutta tarvittaessa mennään myös johdon päätöksen mukaan vastoin enemmistön mielipidettä. Siinä tapauksessa johdolla täytyy olla hyvät perusteet päätökselle.

Ei sovi unohtaa, että hyvän johtamisen kulmakivenä on itsensä johtamisen taito. ”Ellet osaa johtaa itseäsi, että osaa johtaa myöskään muita”. Tutustu siis itseesi. Opi ymmärtämään ja tulkitsemaan omaa käyttäytymistäsi eri tilanteissa. Hyvänä tukena siinä ovat erilaiset persoonallisuustestit, ihmistyypit ja niiden käyttäytymisen tulkinta. Oppia ikä kaikki!

Kerään tänne sivustolleni aineistoa tiimien ja tiimiorganisaation rakentamiseen. Alta aukeaa mielenkiintoinen artikkeli Googlen tutkimusryhmän tekemiin johtopäätöksiin.

Googlen perustama tutkimusryhmä yritti selvittää keinoja täydellisen tiimin rakentamiseen. Tutkijat selvittivät muun muassa sitä, vaikuttivatko tiimin jäsenten taustatekijät, kuten koulutus, luonteenpiirteet, kiinnostuksen kohteet tai sukupuoli, tai yhteistyön pituus tiimin menestymisen todennäköisyyteen.

Mitä olet mieltä olet siitä, että tärkein tekijä olisi ”psykologinen turvallisuus”?

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/google-yritti-rakentaa-taydellisen-tiimin-taman-yhtio-oppi/9ee7d35a-d18b-311e-8dc0-33dc27239cb0

 

Loading

Jos koet tämän artikkelin hyödylliseksi, ole hyvä ja jaa sitä eteenpäin, kiitos!